Отмениха червения картон на Бруно


Н. Гавазов

Манчестър Юнайтед успешно обжалва червения картон, даден на техния капитан Бруно Фернандеш при загубата с 3:0 от Тотнъм в неделя.

Фернандеш бе изгонен от рефера Крис Кавана за удар срещу Джеймс Мадисън малко преди полувремето, когато Червените дяволи вече губеха с 1:0.

Въпреки че стъпалото беше високо, повторенията показаха, че бутонките не са осъществили контакт с крака на Мадисън, но VAR реши да не се намесва, за да отмени решението на терена.

Ман Юнайтед щеше да продължи да се бори през второто полувреме, но  допусна още два гола на Деян Кулусевски и Доминик Соланке и xG от 5.33 през 90-те минути - най-високият резултат от всеки гостуващ отбор от Висшата лига за повече от две години.

В официално изявление на клуба Манчестър Юнайтед разкри, че са предявили успешен иск на основание неправомерно изгонване на Фернандеш в срещата в неделя.

Червеният картон, който бе даден за насилствено поведение, бе първият за Фернандеш в кариерата му в Юнайтед и щеше да го накара да пропусне предстоящите мачове срещу Астън Вила, Брентфорд и Уест Хем Юнайтед.

Успешното обжалване обаче означава, че той ще участва в гостуването на "Вила Парк" през уикенда, което идва три дни след пътуване до родината му, за да се изправи срещу Порто в Лига Европа в четвъртък.

Това е добра новина за мениджъра Ерик тен Хаг в седмица, която беше пълна с всичко друго, но не и с положителни доклади около холандеца.

Тежкото поражение в неделя го изстреля на върха на пазарите по отношение на това кой ще бъде следващият мениджър на Висшата лига, който ще напусне.

"Червените дяволи" остават в долната половина и са само на четири точки над зоната на изпадащите, след като са спечелили само седем точки от шест мача досега през сезона.

Преди да пътува за Вила в неделя, Тен Хаг трябва да види отговор от своите хора като гост на Порто в четвъртък, тъй като те вече играят с надеждата си да завършат в топ 8 на фазата на Лига Европа, след равенство 1-1 с Тенте миналата седмица.

51