Трансферът на Насри се забавя


Н. Гавазов

Полузащитникът на Арсенал Самир Насри едва ли ще може да дебютира за Манчестър Сити в неделя срещу Болтън в мач от 2-я кръг на Висшата лига на Англия, съобщава новината в днешния си брой The Guardian. Според изданието, причината за това са, че все още не са напълно съгласувани финансовите детайли на трансфера на французина с Арсенал. „Гражданите" желаеха да заплатят сумата от 22 милиона паунда и предложението бе прието от ръководството на „артилеристите". Трудностите в преговорите обаче са възникнали относно комисионната за агента на Насри.

Както е известно, полузащитникът има договор с клуба от „Емирейтс" до края на настоящия сезон и отказа да подпише нов контракт, според който заплатата му щеше да е 90 000 паунда на седмица. Но предложението на Сити ярко контрастира с това на „артилеристите" - 180 000 паунда седмично, освен това, Насри смята, че на „Етихад Стеидиъм" има много по-големи шансове за спечелване на трофей, отколкото с Арсенал.

Според запознати с делата в двата клуба, забавянето на преговорите е рутинна процедура и най-вероятно е французинът да направи своя дебют за новия си клуб през следващата седмица срещу Тотнъм.

 

95