Де Бур: Тотнъм декласира Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Бившият мениджър на Кристъл Палас Франк де Бур се присъедини към критиките за играта на Манчестър Юнайтед срещу Тотнъм.

Юнайтед бяха победени у дома от Тотнъм с резултат 3:0, застопорявайки се в долната половина на класирането на Висшата лига.

Де Бур си спечели репутацията на най-лошия мениджър в историята на Висшата лига, като загуби всичките си четири мача в лигата в Палас, но дори Франк бе поразен от това колко лош е отборът на неговия сънародник Ерик Тен Хаг.

"След като ги гледах и сега ги анализирах, всичко, което мога да кажа е, че Манчестър Юнайтед е в лошо състояние.

Юнайтед изглеждаше като отбор, който се лута навсякъде. Бяха напълно безкласни - като тактика, умения, усилия, енергия. В кое не бяха декласирани?

Гледах техните играчи и един по един те правеха толкова глупави грешки. Толкова много играчи правеха лоши подавания. Опитвах се да преброя броя на важните неща, които се объркаха за тях през първите 45 минути и не ми стигнаха пръстите на двете ръце.

Бях шокиран от това, което видях в Манчестър. Това направи още по-ясно колко лоши са Юнайтед. В същото време видях как Тотнъм разиграва топката отзад, структурира играта си, винаги намираше свободен човек, играеше топката смело и влиза в битката енергично. Бях изумен, че съперниците на Юнайтед могат да играят така“, заяви Де Бур.

128