Бруно: Това не е червен картон


Н. Гавазов

Капитанът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш разкритикува рефера Крис Кавана за изгонването му срещу Тотнъм.

Юнайтед остана с десет човека малко преди полувремето в неделния мач от Висшата лига на "Олд Трафорд", като "червените дяволи" вече изоставаха с един гол.

Фернандес получи директен червен картон от Кавана за опасно предизвикателство срещу Джеймс Мадисън. Реферът прецени, че Бруно е ударил с шпайкове в крака халфа на Тотнъм.

След поражението с резултат 3:0 Фернандес не спори, че е фаулирал Мадисън, но Бруно настоява, че не е докосвал опонента си с шиповете.

"Според мен това не е червен картон по никакъв начин. Съгласен съм, че е фаул, но не е изгонване. Реферът се опита да ми каже, че е видял ясно контакта с шиповете, но не. Не го направих, не го докосвах с шиповете или дори с крака си, това бе глезенът ми.

Това е чист фаул. Ако реферът иска да ми даде жълт картон, защото съперникът е бил на път да влезе в контраатака, тогава съм съгласен. Но не повече от това, не. Това не е за изгонване.

Никой не иска да бъде изгонен, това не е приятно усещане. Не съм влизал с шиповете, това не е червен картон. Дори Джеймс Мадисън каза, когато стана, че това не е червен картон.

Ако това е червен картон, тогава трябва да разгледаме много други инциденти. Това е фаул, нямаше много контакт там и ако реферът иска да ми покаже жълт картон, тогава съм съгласен. Не разбирам защо VAR не го извика пред монитора", заяви Бруно.

63