Слот: Трябва да докажем, че можем да сме успешни


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул Арне Слот смята, че е твърде рано да се говори за неговия отбор като истински претенденти за титлата във Висшата лига.

Победата на Ливърпул с 2:1 срещу Уулвърхемптън в събота ги изведе на първо място във Висшата лига. Така Червените спечелиха седем от осемте си мача под ръководството на Слот, побеждавайки също Милан в Шампионска лига.

Слот обаче се опитва да поддържа връзка с реалността, припомняйки предпоследния сезон на Юрген Клоп в Ливърпул като предупредителна история.

"Винаги се опитвам да бъда реалист. Юрген свърши невероятна работа тук през годините. Всеки знае това и всеки го подчертава. Но преди две години те играха за последен път в Шампионска лига и мисля, че завършиха пети.

Миналият сезон бе сезон без игра в Европа и футболистите, които играха през уикенда, винаги си почиваха.

Сега трябва да докажем, че в сезон, подобен на този преди две години, с почти същите играчи, можем да постигнем успех в Шампионска лига и Висшата лига.

Според мен това е нещо, което все още трябва да докажем с почти същите играчи като преди две години, когато резултатът не бе това, което феновете на Ливърпул биха се радвали да видят.

Помогнаха ни резултатите в предсезона, когато играчите започнаха да вярват в това, което искате. Но това не е толкова странно, защото е много подобно на това, с което бяха свикнали, когато бяха наистина успешни под ръководството на Юрген", заяви Слот.

61