Макалистър попълни лидерската група на Ливърпул


Н. Гавазов

Вратарят на Ливърпул Алисон разкри, че полузащитникът Алексис Макалистър се е присъединил към лидерската група на "червените".

След напускането на Джордан Хендерсън и Джеймс Милнър през 2023 г. Ливърпул сформира така наречената лидерска група от петима играчи. В същото време Върджил Ван Дайк е назначен за капитан, а Трент Александър-Арнолд е назначен за вицекапитан.

Арне Слот, който пое Ливърпул миналото лято, имаше късмета да наследи цялата петица, но от този сезон "червените" имат още един лидер в съблекалнята.

"Аз съм 100 процента отдаден на този клуб и това включва да бъда част от лидерската група.

Аз, Върджил, Робо (Робъртсън), Трент, Мо (Салах) - и сега Мака - използваме нашия опит. Той е млад, но вече е постигнал толкова много и това го прави добър лидер.

Имаме много млади играчи, нови играчи, изцяло нов треньорски щаб. Не всичко бе наред, за да променим всичко, така че предизвикателството за нас е да запазим добрите неща и да ги предадем на треньорския щаб и новите новобранци, като същевременно излъчва добрите неща, които новият треньорски щаб носи.

Бе голямо предизвикателство за тази лидерска група, но наистина вярвам, че вършим доста добра работа. Споделяме отговорността и казваме на младите играчи, че те също трябва да се подобрят. Това е специален клуб и тук има специални хора“, заяви Алисон.

44