Кийн нарече Артета „динозавър” за футбола срещу Ман Сити


Н. Гавазов

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн нарече мениджъра на Арсенал Микел Артета "динозавър" заради тактиката му срещу Манчестър Сити.

Арсенал, който игра с десет човека, прекара второто полувреме на мача от Висшата лига на "Етихад" миналата неделя (2:2) в стегната защита. На "артилеристите“ не достигнаха секунди, за да задържат победния резултат.

Кийн е разочарован от тактиката на забавяне на Арсенал и нежеланието на "артилеристите" да създават. Според Рой, отборът на Артета е показал праисторически футбол.

"Когато Тони Пюлис, Стив Брус или Нийл Уорнък накарат отбора си да играе по начина, по който Арсенал го направи през второто полувреме, те се наричат ​​"динозаври“, когато Арсенал го направи, хората казват "брилянтно“ и "високо ниво на концентрация“.

Когато спечелите топката, което те правеха през цялото време, опитайте се да играете напред. Ще има и инцидент, при който Уайт просто изрита топката извън терена. Райс също изби топката извън игра няколко пъти. Говорим за Арсенал, а това не е отбор от Чемпиъншип във ФА Къп.

Нямам нищо против дълбоката защита, но когато получаваха топката, не правеха нищо с нея", заяви Кийн.

42