Постекоглу: Справихме се, независимо от предизвикателствата


Н. Гавазов

Мениджърът на Тотнъм Анге Постекоглу коментира победата с 3:0 над Карабах в основната схема на Лига Европа.

Напомняме, че началото на мача бе забавено заради късното пристигане на стадиона на автобуса на гостите, а още в седмата минута Раду Драгошин от лондончани бе изгонен от терена с директен червен картон заради нарушение като последен защитник.

"Искаме да бъдем отбор, който се справя, независимо от предизвикателствата. Когато останеш на терена с десет човек, не можеш да бъдеш толкова агресивен, колкото искаш, и да държиш дълго топката. Първият ни гол падна, след като пресирахме. Направихме го с десет човека и отнехме топката близо до наказателното им поле", коментира след успеха австралиецът.

"Мисля, че играчите показаха нужния интензитет през по-голяма част от игровото време", добави той.

"Не съм говорил все още със Сон, той каза, че е малко изморен, но не съм го обсъждал още с него или медицинския щаб", каза Постекоглу за капитана на тима Хюн-мин Сон, който бе сменен.

"Соланке беше на терена може би повече, отколкото ми се искаше, но така се стекоха обстоятелствата в мача. Страхотно за него заради гола му, той продължава да напредва. Когато отборът остане с десет души, има нужда от нападател, който да задържа играта и да се бори много, той го направи", каза мениджърът за нападателя на тима.

Треньорът на азерите от Карабах Гурбан Гурбанов съжаляваше, че тимът му е бил затворен в автобуса два часа и половина преди мача. "Представете си да попаднете в задръстване за два часа и половина. Не искам да звучи като оправдание, но не трябваше да се случва. Нямаше полиция, която да ни ескортира, и това се отрази на играчите", каза той след мача.

28