Оле отваря вратата за сензационно завръщане в Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Оле Гунар Солскяер заяви, че няма да се колебае да се върне в Манчестър Юнайтед като мениджър, ако "червените дяволи" го потърсят.

51-годишният специалист е без работа, откакто беше уволнен от Ман Юнайтед през ноември 2021 г. след поражение с 4:1 от Уотфорд във Висшата лига.

Имаше връзки с клубове в Турция и Саудитска Арабия, но Солскяер така и не се завърна на горещия стол, след като бе уволнен от 20-кратния английски шампион в ранните етапи на кампанията 2021-22.

Бъдещето на настоящия мениджър на първия отбор Ерик тен Хаг продължава да бъде поставено под въпрос поради слабото представяне на отбора в ранните етапи на този сезон.

Солскяер каза, че би "казал "да“ всеки ден от седмицата“, ако Червените дяволи се свържат с него, за да му предложат шанса да се върне на "Олд Трафорд“ за втори мандат начело.

"Ако семейството [Юнайтед] пита, бих казвал "да“ всеки ден от седмицата. Чувствам, че е грешно да говоря за работа, която други хора имат сега, но бих казал "да“, разбира се", заяви Оле.

Солскяер също е свързван с работа в Норвегия и 51-годишният специалист каза, че би се интересувал да управлява националния отбор страната си на някакъв етап в бъдеще.

"Аз съм горд норвежец и, разбира се, ако възникне въпросът, когато Стале [Солбакен] реши да се откаже, с радост ще се включа в дискусиите. Аз съм горд норвежец и се гордея откъде идвам", заяви Солскяер.

Солскяер представляваше Ман Юнайтед като играч между 1996 и 2007 г., докато управляваше клуба между 2018 и 2021 г., като се похвали със статистика от 91 победи, 37 равенства и 40 поражения от своите 168 мача начело.

Първоначално норвежецът бе привлечен като временен наставник, но силните резултати на терена го накараха да получи поста на "Олд Трафорд" за постоянно.

Според журналиста Руди Галети , въпреки разочароващото равенство 1-1 с ФК Твенте в Лига Европа в сряда вечерта, работата на Тен Хаг начело остава сигурна.

Галети обаче твърди, че шефовете на Червените дяволи искат да видят огромно подобрение в представянето, като се започне от неделния сблъсък от Висшата лига срещу Тотнъм.

Лошото начало на новата кампания във Висшата лига остави 20-кратните шампиони на Англия на 11-то място в таблицата , като могат да се похвалят със само седем точки от първите си пет мача.

Ман Юнайтед са непобедени в последните си четири мача във всички състезания, но завършиха наравно в последните си два срещу Палас и Твенте, въпреки че имаха достатъчно шансове да спечелят и двата мача.

65