КПР с нов собственик


Н. Гавазов

Предприемачът от Малазия Тони Фернандес е закупил Куинс Парк Рейнджърс днес, съобщиха от клуба. Според информацията, компанията на Фернандес е придобила 66% от клуба, изкупувайки акциите на предишните мажоритарни акционери Флавио Бриаторе и Бърни Екълстоун. Тази новина не е изненадваща и за нея FUTBOL TV съобщи още вчера, но в четвъртък сделката стана официално факт.

"Куинс Парк Рейнджърс е суров диамант и се надявам, че ще успея да направя от този отбор един истинско футболно бижу", коментира пред официалният сайт на клуба бъдещите си планове Фернандес.

47-годишният Тони Фернандес е основател на авиокомпанията AirAsia и е известен с това, че е голям фен и на Уест Хям. Той ще работи заедно със семейство Митал, което държи 33% от акциите на клуба.

"Дълги години живях близо до Ъксбридж Роуд (Б.ред. - района на КПР) и имам много спомени. Всички знаят, че съм фен на Уест Хем, но винаги съм имал слабост към Куинс Парк Рейнджърс. Един от първите мачове, на които съм бил беше Рейнджърс на "Лофтус Роуд", допълва новият собственик на лондонския клуб.

 

96