Уолкът поиска нови попълнения от Венгер


Н. Гавазов

Крилото на Арсенал Тео Уолкът е убеден, че мениджърът Арсен Венгер ще укрепи водения от него отбор. Както е известно, френският специалист е подложен на огромен натиск от страна на феновете, които силно желаят на „Емирейтс" да бъдат привлечени нови попълнения, дори и преди продажбата на Фабрегас по-рано през тази седмица. Целта е ясна - да бъде спряна сушата откъм спечелване на трофеи и да бъде изграден боеспособен тим, готов наистина да бъде сериозен конкурент на Юнайтед, Челси и Манчестър Сити.

След като „артилеристите" не успяха да победят Нюкасъл и трудно се пребориха с италианския Удинезе в първи мач от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига, Уолкът също се присъедини към призивите за нови попълнения.

„Този отбор винаги е бил известен с това, че е млад. Но ние няма нужда да използваме повече това като извинение. Най-после трябва да спечелим нещо през този сезон", заяви Уолкът, относно шестгодишната суша откъм трофеи.

„Важно е да има смес между млади и опитни играчи, но мениджъра знае какво да прави. Той е намирал добри футболисти и вярваме, че пак ще го направи. Само времето ще покаже какво ще се случи. Сигурен съм, че тук ще дойдат нови играчи. Не зная, но когато продадеш лидера си....Сигурен съм, че той има варианти пред себе си", цитира Sky Sports думите на Уолкът.

 

128