Реднап: При Модрич няма да повторя историята с Бербатов


Н. Гавазов

Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап даде да се разбере, че няма никакво намерение да чака до крайния срок оферти от страна на Челси за Лука Модрич и помоли също така „сините" да забравят, че могат да подпишат с хърватския национал в последния ден на трансферния прозорец. Специалистът обаче не затвори окончателно вратата за евентуална сделка и подчерта, че ако някое предложение дойде своевременно, то ще бъде разгледано.

Както е известно, „шпорите" показаха решителност в своята позиция по отношение на двете досегашни оферти за Модрич, които бяха отхвърлени и според спекулациите в медиите, „аристократите" възнамеряват да отправят трета такава. Но Реднап не желае повторение на ситуацията с преминаването на Бербатов в Манчестър Юнайтед през 2008 година, когато тогавашният мениджър Хуанде Рамос не успя да подсили отбора си поради липса на време.

„Имаме два варианта с Лука. Или пазим фантастичния си играч или го продаваме, за да получим парите и закупим четирима нови играчи, Искам той да остане тук, но ако той напусне, аз трябва да взема други футболисти. Няма никакъв шанс президента Леви да го продаде в последния ден на трансферния прозорец. Аз няма да повторя същата история с Бербатов, когато в крайна сметка останах без нападатели. Това е наистина трудна ситуация. Всички обичаме своя клуб, но какво бихте направили, ако някой дойде и ви предложи тройно по-голямо възнаграждение? А да играеш в отбор, който може да спечели Шампионската лига?, цитира Sky Sports думите на Реднап.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



129