Карагър даде присъдата си за шансовете на Ливърпул


Н. Гавазов

Джейми Карагър вярва, че Ливърпул ще трябва да изчака до следващия сезон, за да отправи предизвикателство за спечелване на титлата във Висшата лига, и подкрепи Манчестър Сити, за да защити короната си.

Върхът на таблицата във Висшата лига е подреден по много познат начин след пет мача, като Ливърпул изостава от Манчестър Сити само с точка, след като победи Борнемут с 3:0 в събота, докато отборът на Пеп Гуардиола се справи при драматични обстоятелства срещу Арсенал.

"Артилеристите" се доближиха до нанасянето на значителен удар по надеждите на Сити да осигури седма титла за осем години на "Етихад", само за да може Джон Стоунс да изравни дълбоко в добавеното време на мача.

Очаква се Сити и Арсенал да се борят помежду си за титлата през този сезон, особено с променящите се мениджъри на Ливърпул след напускането на Клоп през лятото. "Червените" обаче показаха много окуражаващи знаци под Арне Слот до момента и може да имат своя собствена дума.

Но Карагър смята, че ще отнеме една година - и някои нови попълнения - преди Ливърпул да се изправи отново пред предизвикателства за титлата.

Говорейки за подкаста на Гари Невил след неделния мач на "Етихад", легендата на "червените" заяви: "Мисля, че ще бъде малко подобно на миналия сезон, когато Ливърпул е малко по-назад от тези два отбора, и се подобрява и може би наистина да го направи през следващия сезон, когато мениджърът знае всичко за състава си и знае точно кого иска да доведе.

Той наистина не е купил никого. Или по-скоро играч на отбора. Те купиха вратар от Валенсия, но това е повече за следващия сезон, така че все още е отборът от миналия сезон. Ливърпул е третият най-добър отбор".

Давайки присъдата си за шансовете на Сити и Арсенал, Карагър добави: "Винаги, когато погледна отборите, и просто гледам тази атака, която Манчестър Сити има. Де Брюйне не игра днес, Едегор също не игра, но мисля, че те просто имат малко повече в атакуващите зони.

Просто мисля, че те имат малко повече и ако Арсенал беше удържал, това щеше да бъде решаващ резултат. Знаем, че Арсенал е невероятен при статичните положения и видяхме това миналата седмица, когато победиха Тотнъм, но не можете да печелите мач всяка седмица със статични положения.

Понякога трябва да се свежда до уменията на вашите играчи или до изпълнението и просто мисля, че това е мястото, където Манчестър Сити има предимството".

397