Слот: Няма смисъл да говорим за Субименди


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул Арне Слот заяви, че вече няма смисъл да се говори за проваления трансфер на Мартин Субименди от Реал Сосиедад.

Субименди беше цел номер едно на Ливърпул за летния трансферен прозорец, но Мартин в крайна сметка реши да остане в родния си град .

Тази ситуация принуди Слот да използва Раян Гравенберх в опорната зона и той показа най-добрата си страна в тази роля. Затова Арне е доволен от това как се разви всичко.

"Ако можех да го купя, вероятно бих могъл да използвам ротацията малко повече и вие (медиите) ще бъдете много по-щастливи от това!

Но няма смисъл да говорим повече за Субименди, защото той остава в Реал Сосиедад и ние продължаваме напред и сме много щастливи с Райън.

Не бих казал, че съм изненадан от качеството на Райън. Видях го да играе за Аякс, когато проби в първия отбор. По това време всеки можеше да види какъв специален талант е той.

И вероятно това е причината той да отиде в два невероятни клуба, Байерн Мюнхен и Ливърпул. Можеш да отидеш в такива клубове само ако те видят голямо умение в теб.

Нашата работа е да го накараме да изиграе най-добрия си мач и това не зависи само от треньорския щаб. Най-важното нещо, което трябва да направим това, е той.

Но отново, съотборниците му също го правят по-добър. Вижте как Върджил (Ван Дайк) му прави пасове срещу Милан, така че зад добрите индивидуални изпълнения винаги стои отборна игра“, заяви Слот, цитиран от Daily Express .

111