Агуеро: Като дете нямаше какво да ям


Н. Гавазов

Нападателят на Манчестър Сити Серхио Агуеро разказа в интервю за The Times за своето детство, което според аржентинецът е било много трудно и в този период често се е налагало на семейството му да гладува. Тези времена безвъзвратно са отминали и футболистът, който наскоро подписа с „гражданите" петгодишен договор, според който ще получава по 200 000 паунда на седмица призна за недоимъка, който е съпътствал неговото детство.

„Животът ми беше ужасен. Населявахме опасен район и около нас ставаха много престъпления. Това бяха наистина много лоши времена. Не мисля, че някой от моите тогавашни приятели е останал там - всички те са в затвора. Наистина не зная какво би се случило с мен, ако не се бях измъкнал. Футболът ме спаси от целия кошмар", признава Агуеро пред The Times.

„Започнах да живея нормално едва когато станах на 15 години. Но понякога у нас нямаше ядене. Всичко, което се намираше бе мате (Б.ред. - южноамериканска напитка) и хляб. Гладувахме често", допълва нападателя на Манчестър Сити.

 

136