Артета: Много съм доволен


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Микел Артета похвали отбора си за победата над Тотнъм с отслабен състав.

Арсенал знаеше предварително, че ще бъде без наказания Деклан Райс срещу Тотнъм, но броени дни преди дербито на Северен Лондон стана известно, че капитанът Мартин Едегор, който получи контузия в глезена по време на международния си мач с Норвегия, също няма да играе.

Тези загуби не попречиха на Арсенал да спечели с 0:1 и да продължи преследването на Манчестър Сити във Висшата лига. Артета бе доволен, че артилеристите постигнаха резултат въпреки трудните обстоятелства.

"Очевидно съм много доволен. Знаем какво означава за нашия клуб и нашите хора да спечелим дербито на Северен Лондон.

Имахме добри моменти и други, в които трябваше да издържим. Това се случи, защото трябваше да адаптираме плана си според наличните играчи.

Хареса ми начина, по който се справихме. Когато чухме новината (за контузията на Едегор), отборът стана все по-гладен и по-гладен за този мач. Начинът, по който се справихме, е голям комплимент за всички в клуба.“

Ще бъде трудна седмица, но ние не намерихме извинения – точно обратното. Справихме се с предизвикателството, играхме смело и с разбиране на качествата, които са необходими, за да спечелим мача.

Тук имаме здрави хора с дебела кожа. Те обичат играта, обичат да побеждават.

За да обичаш играта и да печелиш, понякога трябва да правиш определени неща, които хората наричат ​​грозни. В момента се наслаждаваме на грозни неща и това е голям комплимент за отбора. Когато правиш това, обикновено си добре възнаграден“, заяви Артета.

75