Ливърпул е готов да се бори с клубове от ВЛ за германски национал


Н. Гавазов

Ливърпул е сред множеството клубове от Висшата лига, които се интересуват от трансфер на защитника на Байер Леверкузен Джонатан Тах.

Централният защитник натрупа 357 състезания, откакто се присъедини към Леверкузен от Хамбург през лятото на 2025 г.

Тах бе видна фигура в отбора на Леверкузен, който се радваше на непобедена вътрешна кампания през миналия сезон, след като спечелиха титлата в Бундеслигата и Купата на Германия.

28-годишният играч също помогна на отбора си да стигне до финала на Лига Европа, където в крайна сметка не успя срещу италианския Аталанта БК.

След като впечатли в 48-те си изяви през миналия мандат, Тах беше силно свързван с преминаване в Байерн Мюнхен през неотдавнашния летен трансферен прозорец.

Въпреки че трансферът не успя да се осъществи, Тах продължава да бъде свързван с преместване от "БайАрена" поради сегашната си ситуация с договора.

Тах навлезе в последните 12 месеца от договора си и разкри, че няма намерение да подписва нов договор с клуба на Шаби Алонсо.

Каталунският гранд Барселона е сред потенциалните кандидати на Тах, но бранителят привлича голям интерес от Висшата лига.

Според Bild , Ливърпул е сред няколко клуба от Висшата лига, които проявяват интерес към германския национал.

В доклада се твърди, че "червените" ще се съревновават с Манчестър Юнайтед , Челси и Тотнъм за подписа на Тах.

Смята се, че Тах има желание да се присъедини към клуб от Висшата лига, състезаващ се в Шампионска лига, и той ще може да обсъжда преддоговорни споразумения с клубове извън Германия от началото на 2025 г.

"Червените" не успяха да подпишат със защитник през летния трансферен прозорец, въпреки че видяха Жоел Матип да напуска със свободен трансфер, а Сеп ван ден Берг премина за постоянно в Брентфорд.

Тези напускания оставиха Арне Слот с четири основни опции за централен защитник, Върджил ван Дайк , Ибрахима Конате , Джарел Куанса и Джо Гомес .

Нуждата на Ливърпул от нов централен защитник може да зависи от Ван Дайк и Гомес, които в момента са изправени пред несигурно бъдеще.

Ван Дайк влезе в последните 12 месеца от договора си, докато Гомес бе свързван с преместване през летния трансферен прозорец.

Ако някой от тези играчи напусне през следващата година, Ливърпул ще трябва да се зарови в трансферния пазар, за да наеме нов централен защитник.

73