Саутгейт не е разговарял с клубове от Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Бившият старши-треньор на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт заяви, че не е разговарял с Манчестър Юнайтед или друг клуб от Висшата лига.

Саутгейт бе спряган да се присъедини към Юнайтед, откакто Сър Джим Ратклиф се договори за 27,7% дял в клуба с "Олд Трафорд" в края на декември.

През юли Саутгейт остана без работа, след като напусна националния отбор на Англия по собствена инициатива, но Гарет не бърза да търси убежище във Висшата лига и като цяло признава, че следващата му работа ще бъде извън футбола.

"Имам много възможности. Отворен съм за каквото и да се случи във футбола или извън него. Ще ми трябва малко време да си почина и да презаредя батериите си и ще видим.

Не съм преговарял с клубове от Висшата лига. Хората знаят, че трябва да си върна енергията и да се наслаждавам на живота. Няма да бързам с нищо и трябва да вземам добри решения.

Опитвам различни неща и се занимавам с благотворителност, което е важно за мен. Има и възможности извън футбола, от които се интересувам доста", заяви Саутгейт.

34