Родри мечтае за „Златната топка”


Н. Гавазов

Полузащитникът на Манчестър Сити Родри каза, че за него би било "мечта" да спечели "Златната топка".

По-рано през септември 28-годишният Родри бе посочен сред 30 играчи, номинирани за "Златната топка". За първи път от много години нито Кристиано Роналдо, нито Лионел Меси бяха в списъка.

Последният път, когато испански играч спечели "Златната топка" бе през 1960 г. и Родри вярва, че страната му заслужава наградата.

"Да, разбира се, това би било мечта за мен. Има много хора, които казват: "Ако Родри спечели "Златната топка", как Иниеса или Шави, например, приключиха кариерата си без нея?".

Отчасти съм съгласен. Това бяха играчи, които белязаха една епоха и бяха смятани за едни от най-добрите в историята, но също така е вярно, че бяха част от поколението на Меси и Роналдо.

Но би било източник на гордост за мен и моята страна, ако спечеля "Златната топка". Да имаш представител на Испания, който може да спечели "Златната топка", прави всички щастливи.

Всеки в Испания знае, че сме имали само един победител и това е Луис Суарес. Разбира се, не съм го виждал да играе и не знам много за него, но е шокиращо, че една от най-добрите страни по отношение на футбола няма други победители.

Но това се случва във футбола. Имахме страхотни играчи през годините, но мисля, че Испания заслужава "Златната топка", защото имаме страхотни играчи, които пишат история със своите клубове и националния отбор“, заяви Родри пред ESPN.

27