Гомес е цел номер едно за Нюкасъл през януари


Н. Гавазов

Нюкасъл направи полузащитника на Лил Ейнджъл Гомес своя цел номер едно за зимния трансферен прозорец.

Нюкасъл имаше разочароващ летен трансферен прозорец, като не успя да постигне целта си номер едно в лицето на защитника на Кристъл Палас Марк Гуехи и като цяло не успя да осигури значими подкрепления.

Следователно Нюкасъл се надява да навакса загубеното през януари, като The Sun ексклузивно твърди, че "свраките" ще се фокусират върху 24-годишния Гомес през зимата.

Временният мениджър на Англия Лий Карсли извика Гомес в националния отбор за тази международна пауза, след като даде на Анхел дебюта му в Лигата на нациите като гост срещу Ирландия миналия уикенд.

Три дни по-късно Гомес се появи в титулярния състав на английския национален отбор за първи път в кариерата си, като изигра целия мач срещу Финландия на "Уембли" и остави много приятни впечатления.

В момента Гомес няма планове да поднови договора си, който изтича в края на сезона, което кара Лил да продаде възпитаника на Манчестър Юнайтед през зимния прозорец.

Въпреки това Нюкасъл рискува конкуренция от други големи клубове, включително Ливърпул, Тотнъм и Борусия Дортмунд в надпреварата за Гомес.

37