Клоп разкритикува Тен Хаг заради сагата със Санчо


Н. Гавазов

Бившият мениджър на Ливърпул Юрген Клоп разкритикува начина, по който Ерик тен Хаг се справи със сагата Джейдън Санчо в Манчестър Юнайтед, което доведе до трансфер на играча в Челси.

Санчо и Тен Хаг бяха в противоречие в продължение на почти година, вражда, която се разпали, когато холандецът остави английския нападател извън състава си за мача за поражение във Висшата лига от Арсенал миналия септември.

Бившето крило на Борусия Дортмунд ефективно нарече своя мениджър лъжец с бомбено изявление в социалните медии и след като отказа да се извини, след което бе замразен от отбора на Червените дяволи и получи забрана да тренира първия отбор.

Тен Хаг  също отказа да се оттегли и даде зелена светлина на Санчо да се присъедини отново към Дортмунд под наем през януари, където изигра ключова роля в класирането на германския отбор до финала на Шампионска лига, преди да зарови брадвата с Тен Хаг.

Шефът на Манчестър Юнайтед предложи на Санчо достатъчно възможности да впечатли в предсезонната подготовка, но той отказа да го интегрира отново в състезателна среда и му отвори вратата за Челси в деня на крайния срок.

Подходът на Тен Хаг обаче не се хареса на Клоп, тъй като бившият наставник на Ливърпул и Дортмунд настоя, че холандецът е трябвало да покаже вяра в Санчо, когато "целият свят" е срещу него.

"Ако целият свят загуби доверие и вяра в играча, мениджърът трябва да бъде този, който стои зад играча.  Не мога просто да приема, че "той е безполезен“, както направиха между другото други клубове – купиха играч за £80 милиона и след това го изпратиха под наем!", заяви Клоп.

Преди дългото си изгнание от редиците на Манчестър Юнайтед, Санчо също прекара няколко месеца далеч от отбора през сезон 2022-23, за да работи върху физическото и психическото си здраве, но той никога не достигна височините, които се очакваха от него на Олд Трафорд.

24-годишният футболист отбеляза само 12 гола и шест асистенции в 83 мача за "червените дяволи", които ще направят огромна загуба от £73 милиона, които платиха на Дортмунд за услугите му през лятото на 2021 г.

Преместването на Санчо под наем в Челси ще стане постоянно в края на сезона и се очаква "сините" да платят на Ман Юнайтед около £25 милиона, за да го задържи на "Стамфорд Бридж".

Санчо бе представен пред публиката на Челси при равенството 1-1 с Кристъл Палас миналия уикенд, след като не беше регистриран като играч на сините навреме, за да направи своя дебют в това дерби на Западен Лондон.

Въпреки това, 24-годишният футболист, който не бе повикан в отбора на Англия за мачовете от Лигата на нациите през септември, се очаква да заслужи своето кръщене на Челси срещу Борнемут на 14 септември.

Тъй като Санчо все още е технически собственост на Ман Юнайтед, той няма да може да играе срещу своя клуб-майка в нито един мач от Висшата лига този сезон, тъй като Челси се насочва към "Олд Трафорд" на 2 ноември, преди да приеме "червените дяволи" в предпоследния уикенд на сезона на 18 май.

Англичанинът ще се състезава с хора като Нони Мадуеке , Педро Нето , Михайло Мудрик , Коул Палмър и Кристофър Нкунку за широк старт в Западен Лондон

139