Оби Микел: Дойде време Нигерия да ми помогне


Н. Гавазов

Нигерийският полузащитник на Челси Джон Оби Микел се обърна към своите съотечественици с молба за съдействие да помогнат в разрешаването на ситуацията с отвлечения му баща, съобщава ESPN . Както вчера FURBOL TV съобщи , родителят на играча на „сините", който е собственик на транспортна фирма, беше похитен в петък, 10 август от неизвестни лица и до този момент се намира в неизвестност. По-късно стана ясно, че полузащитникът е разбрал за инцидента малко преди двубоя със Стоук Сити в неделя, но въпреки всичко, прояви мъжество и излезе на терена.

„Всичко, което мога да кажа: аз съм от Нигерия и винаги съм се старал да помагам на своята страна с каквото мога - да играя в името на родината си и мисля, че дойде време, когато Нигерия трябва да ми помогне. Искам да се обърна към тези, при което може би се намира моя баща да направят всичко възможно и да се свържат с мен. Ние с него вече не можем да се свържем няколко дни и телефона му не отговаря.

Нямам и понятие, кой би могъл да похити баща ми. Подобни неща често се случват в източната част на страната, но не и в северната. Ясно е, че родителят ми става първа жертва на похищение в тези райони. Трябва да се прибера в родината си и да се срещна с моите братя и сестри. Но моля ви, в следващите 24 часа имам нужда от някаква информация, за да знаем какво да правим.

Обръщам се към тези, които държат баща ми - моля ви, пуснете го. Той е добър човек и на никого не е навредил. Не разбирам, защо е похитен. Цялото ми семейство, особено мама е притеснена от случващото се. Надявам се в близко време ситуацията наистина да се изясни", завършва Джон Оби Микел.

 

95