Манчини: Агуеро е фантастичен нападател


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини призна, че е възхитен от представянето на своя отбор и по-специално от нападателя Серхио Агуеро, след като на на старта на Висшата лига на Англия, „гражданите" победиха с 4:0 Суонзи Сити „Етихад Стейдиъм". Головете за домакините, които паднаха през второто полувреме бяха дело на Давид Силва и Един Джеко, а новото попълнение Агуеро се отчете при своя дебют с два гола и бе избран за играч на мача. Италианецът призна също така, че възпитаниците му са се нуждаели от известно време, за да намерят нужния ритъм и Суонзи са имали своите минути през първото полувреме.

"Да, аз съм доволен от спектакъла, който сътворихме", заяви Манчини за Sky Sports.

"Мисля си обаче, че през първата половина противникът ни игра доста добре и ние имахме проблеми за един период от 15-20 минути. След това обаче натиснахме здраво и създадохме много шансове за отбелязване на гол. В крайна сметка аз съм наистина много щастлив от този убедителен успех", продължи италианецът.

Наставникът на Сити призна също така, че Агуеро не се намира най-добрата си форма, въпреки двата си гола и допълни, че аржентинецът има нужда от още време, за да достигне пика на своите изяви.

"Той не е уморен, но въпреки това си мисля, че му трябва още време, докато се възстанови, тъй като само преди три седмици игра на Копа Америка. През последната седмица обаче той работи здраво с отбора. Мисля, че Агуеро се нуждае от още 2-3 седмици, за да бъде на 100 процента готов", допълва италианският специалист.

"За мен Агуеро е фантастичен нападател. Той е млад и е бъдещето на Сити", каза още Манчини.

 

93