Галатасарай е готов за преговори за Каземиро


Н. Гавазов

Галатасарай е готов да наеме полузащитника на Манчестър Юнайтед Каземиро.

До миналия уикенд бразилският национал започна кампанията по-силно, отколкото бе завършил 2023-24.

Това възприятие обаче бързо се промени, след като 32-годишният играч бе виновен за първите два гола на Ливърпул при поражението с 3:0 на "Олд Трафорд" в неделя.

Каземиро бе заменен от възпитаника на академията Тоби Колиър на полувремето, докато Мануел Угарте наблюдаваше от трибуните, а уругвайският национал се очакваше да измести южноамериканеца си от опорната зона след международната пауза.

Тъй като повечето трансферни прозорци, включително в Саудитската професионална лига, приключиха, остава очакването, че бившата звезда на Реал Мадрид ще остане на "Олд Трафорд“ поне до януари.

Въпреки това, според журналиста Али Начи Кучук, Юнайтед е получил предложение да позволи на Каземиро да напусне клуба.

Твърди се, че Галатасарай е влязъл в контакт с Юнайтед относно потенциална сделка за наем, вероятно за сезона, за Каземиро.

Турските шампиони току-що финализираха подобно споразумение за нападателя на Наполи Виктор Осимен, след като той не успя да си осигури трансфер нито в Челси, нито в Ал-Ахли.

Твърди се, че Окан Бурук има желание да добави още един халф към отбора си, като изглежда, че са се обърнали към няколко кандидати.

Съобщава се, че са положени усилия за играча на Ювентус Уестън Маккени, въпреки че американският национал подготвя нов договор през последните две седмици.

Няма индикации за това кой е фаворит на Галатасарай, но изглежда, че офертите се поставят на масата, като техният пазар е отворен още една седмица.


Текущият контингент в полузащитата на Юнайтед е Коби Майно, Угарте, Каземиро, Колиър и Кристиан Ериксен.

Спортният директор Дан Ашуърт и мениджърът Ерик тен Хаг вероятно ще бъдат против това Каземиро да напусне клуба на този етап от сезона.

36