Тен Хаг: Спечелихме най-много трофеи след Ман Сити


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик Тен Хаг е уверен, че може да донесе още трофеи на своя клуб.

През двете години начело на Тен Хаг, Юнайтед спечели Купата на Англия и Купата на Лигата, но позицията на Ерик все още изглежда несигурна.

Имаше много въпроси относно Тен Хаг поради слабото представяне на Юнайтед през миналия сезон, но Ерик намира тази оценка за субективна и призовава работата му да се оценява по трофеите.

"Слушайте, през последните две години ние спечелихме най-много трофеи в английския футбол след Манчестър Сити. Ето защо се справихме по-добре от всеки друг.

Чуйте ме. Това е реалността. Това са фактите. Искаме да спечелим трофеи тази година и съм напълно уверен, че можем да надградим върху нашия успех.

Това е, което правя през последните 11 години, така че просто чакам търпеливо. Ще продължим да работим в тази посока. Трябва да подобрим процеса и да се стремим към следващата цел да спечелим повече трофеи.

Както казах, ние не само се подобрихме, но и спечелихме трофеи. Оценката на качеството на представянето на един отбор е много субективна, така че във футбола има само един критерий - това е резултатът от сезона и дали си спечелил трофеи или не.

Отново спечелихме най-много трофеи в английския футбол след Сити. Не ме интересува дали ще ме хвалят за това или не. Това, което е важно за мен, е да изградя нещо в този клуб.

Привлякохме млади играчи, подобрихме млади играчи, спечелихме трофеи - какво повече мога да направя? Доколкото знам, феновете са доволни от мен, но не става дума за мен. Става въпрос за Манчестър Юнайтед и, разбира се, ние си поставяме по-високи цели.

Ние - клубът, ръководството и отборът - имаме много големи амбиции. Всички виждат нашия потенциал и сега трябва да работим много здраво, за да постигнем целите си", заяви Тен Хаг.

146