Еду призна, че трансферът на Стърлинг не е бил планиран


Н. Гавазов

Спортният директор на Арсенал Еду призна, че трансферът на крилото Рахим Стърлинг е бил непланиран.

В последния ден от летния трансферен прозорец Арсенал привлече 29-годишния Стърлинг от Челси под наем до края на сезона.

Според Еду, Арсенал просто се е възползвал от възможността на трансферния пазар, тъй като Стърлинг първоначално не е бил в плановете на "топчиите".

"Е, честно казано, никога не сме планирали да го привлечем, когато започнахме трансферния прозорец. Поради различни причини.

Но винаги сме казвали на всички, че трябва да сте подготвени за всеки сценарий. И когато тази възможност ми се отдаде, оцених нашия отбор, оцених представянето им и, разбира се, говорих с Микел (Артета). Говорих с Тим (Луис), нашият вицепрезидент, за да видим дали този ход ще бъде удобен за всички и се оказа, че има много смисъл.

Да, привличането на играч като него имаше много смисъл, защото съм напълно уверен, че той ще добави много към отбора. Той има опит, познава тази лига по-добре от всеки друг, играл е много в Шампионска лига Той също така е печелил Висшата лига няколко пъти, така че мисля, че може да добави много към нашия отбор и съм много щастлив, че е тук“, заяви Еду, цитиран от Daily Mirror.

91