Арсенал нае Стърлинг


Н. Гавазов

Арсенал обяви трансфера на крилото на Челси Рахим Стърлинг в клуба под наем до края на сезон 2024/25.

29-годишният Стърлинг реши да смени клуба, след като му беше отнет номера на фланелката и бе отстранен от тренировки с първия отбор на Челси.

За щастие на Рахим, мениджърът на Арсенал Микел Артета, когото познава от времето, когато работеха заедно в Манчестър Сити, просто търсеше атакуващ играч.

Заплатата на Рахим от £325 000 на седмица изглеждаше огромна пречка за събирането на Стърлинг и Артета, но играчът доброволно се съгласи да получава по-малко до края на сезона и двата клуба разделиха оставащите задължения за заплати наполовина.

В резултат на това Стърлинг, който вкара 19 гола в 81 мача за Челси след преминаването му от Сити през лятото на 2022 г., се озова в Арсенал. Рахим спечели Висшата лига четири пъти в кариерата си и този опит ще бъде от полза за "артилеристите".

"Чувството е невероятно. Наистина съм развълнуван. Закъсняхме с този преход, но се надявах, че всичко ще се получи. Гледайки всичко, просто си помислих: "Това е идеално за мен.“ Много се радвам че завършихме това, което започнахме", заяви Стърлинг.

65