Мюленстийн се опасява, че Маунт ще стане новият Ван ден Беек


Н. Гавазов

Бившият помощник-мениджър на Манчестър Юнайтед Рене Мюленстийн се страхува, че полузащитникът Мейсън Маунт ще бъде поредният трансферен провал на "червените дяволи".

Юнайтед привлече Маунт от Челси за £60 милиона миналото лято и Мейсън отбеляза само един гол в 22 изяви оттогава.

Мюленстийн все още е объркан относно ролята на Маунт в отбора на Ерик Тен Хаг и се страхува, че 25-годишният англичанин ще повтори тъжната съдба на Дони Ван де Беек, който бе продаден от "червените дяволи" на Хирона за смешните £425 000 по-рано това лято.

"Не съм сигурен за най-добрата позиция на Мейсън Маунт – той може да бъде следващият Дони Ван де Беек. Той всъщност не е шестица, не е наистина крило. Искате да го видите избутан напред като осмица. Една шестица и две "осмици“ или две "десетки“ – така го виждам аз.

Той е добър в прехода от една фаза на играта към друга и във вдигането на топката за контраатаки, той е толкова бърз и издръжлив и той показа това в Челси. Но понякога може да е трудно да се намери приложение за играч ако е свикнал с определена система, страхувам се, че той може да стане новият Дони и че кариерата му може да се провали в Юнайтед," заяви Мюленстийн, цитиран от Daily Express.

55