Агбонлахор съветва Вила да купи Стърлинг


Н. Гавазов

Бившият нападател на Астън Вила Габриел Агбонлахор смята, че клубът от Бирмингам трябва да привлече крилото на Челси Рахим Стърлинг.

В момента Стърлинг търси нов клуб и по-рано тази седмица бе съобщено, че Вила преговаря с Челси за сделка за наем за Рахим.

Агбонлахор, който има 391 мача за Вила, вярва, че мениджърът на Вила Унай Емери може да помогне на Стърлинг да се върне към най-добрата си форма след невпечатляващия минал сезон.

"Просто си мисля: "Защо не?“. Рахим Стърлинг е на 29. Не говорим за някой над 30. В началото на миналия сезон всички бяхме изненадани, че Гарет Саутгейт не го извика в националния отбор.

Той бе в толкова страхотна форма. Челси бе бъркотия миналия сезон. Играчите не получаваха мачове, за да блеснат. Беше лош сезон за повечето играчи на Челси.

Ако условията са подходящи и ако клубът го иска, защо феновете на Астън Вила не застанат зад това? Защото той може да бъде изключителен играч, когато е трениран правилно от топ треньор като Унай Емери – сигурен съм, че той ще го накара да покаже своя най-добър футбол", заяви Агбонлахор.

31