Защитник на Ман Юнайтед премина в Кардиф


Н. Гавазов

Манчестър Юнайтед обяви, че централният защитник Уил Фиш се присъедини към клуба от Чемпиъншип Кардиф Сити за постоянно.

21-годишният дебютира в първия отбор за "червените дяволи" през май 2021 г., а наскоро прекара време под наем в Стокпорт Каунти и Хибърниън.

Бранителят изигра 45 мача за Хибърниън през кампанията 2023-24, преди да се завърне на "Олд Трафорд" и участва в подготовката на своя отбор за настоящия сезон.

Сега обаче е потвърдено, че бранителят е преминал в Кардиф срещу неназована сума, подписвайки четиригодишен договор с уелския клуб до лятото на 2028 г.

"Уил Фиш премина за постоянно от Манчестър Юнайтед в Кардиф Сити от Чемпиъншип“, гласи изявление на официалния уебсайт на Ман Юнайтед.

"Фиш, на 21 години, стана 240-ият завършил нашата Академия, когато направи своя дебют за старша възраст през 2020/2021, като късна резерва в последния мач за сезона като гост на Уулвс, след като се присъедини към клуба като младеж".

Говорейки пред официалния уебсайт на Кардиф, Фиш каза: "Радвам се. Отне ми известно време, за да го преодолея, но сега съм тук, нямам търпение да започна и да го прегърна.

Това е огромен клуб. Посоката, в която клубът иска да върви, видяхте много добри попълнения през този прозорец. Да бъда част от това е наистина вълнуващо и се радвам, че съм тук. Надявам се, че мога давам всичко от себе си за отбора.

Говорих с хора, които са играли тук в миналото и те казаха само добри неща. Чух невероятни неща за феновете. Говорих с Дейвид Маршал, който бе тук и феновете го обичат. Това просто показва, че ако се справиш добре, те ще те подкрепят завинаги, просто нямам търпение да изляза на терена".

Междувременно мениджърът на Кардиф Ерол Булут каза: "Той е млад защитник, който е в Манчестър Юнайтед от много години, така че е получил добро образование от тях.

През последните две години той беше в Хибърниън, така че го наблюдавахме и се интересувахме от него и през януари.

Надяваме се, че той ще напредне с нас по добър начин. Той все още е на 21 години, тепърва започва кариерата си и е добър с топката, добър в дуелите, така че ще добави към нашия стил на игра.

Разбира се, той трябва да се постарае, за да бъде в отбора. Той все още не е напълно готов за игра, така че ще бъде с нас след международната пауза и се надяваме, че може да добави положителни неща към нашата игра".

Кардиф ще продължи кампанията си за шампионата 2024-25 със сблъсък срещу уелския съперник Суонзи Сити в неделя следобед.

74