Сър Ратклиф принудил служителите на Ман Юнайтед да обядват в тоалетната


Н. Гавазов

Съсобственикът на Манчестър Юнайтед Сър Джим Ратълкиф принуждава служителите на клуба си да ядат в тоалетната, съобщава Daily Mail.

През декември миналата година Сър Ратклиф придоби 27,7% дял в Юнайтед, заемайки се старателно с реформирането на клуба.

Съсобственикът бе особено фокусиран върху намаляването на разходите, след като по-рано това лято реши да освободи 250 служители от Юнайтед.

Политиката на Сър Джим за намаляване на разходите означаваше, че служителите, работещи на "Олд Трафорд" в дните на мачовете, бяха лишени от кутии за обяд, които включваха сандвич, зърнено блокче, чипс и безалкохолна напитка.

Сега служителите са принудени да ядат храната, останала от корпоративни клиенти. И трябва да използват тази храна на далеч не най-приятното място на стадиона.

"Поставиха маса за хранене до четири тоалетни кабини. Излизаш от кабината и някой седи точно пред теб и яде", цитира Daily Mail свой източник.

Отбелязва се, че след първия мач за сезона много от служителите са изразили недоволство от липсата на тези кутии за обяд.

Ръководството на клуба пък е обяснило решението си с факта, че значителна част от предоставената храна е останала неизползвана.

В първия си мач от новия сезон Манчестър Юнайтед победи Фулъм с минималното 1:0. "Червените дяволи" ще се изправят срещу Брайтън в следващия си мач. Двубоят ще се проведе на стадион "Американ Експрес" в Брайтън и Хоув на 24 август.

104