Постекоглу е уверен, че Соланке ще подсили Тотнъм


Н. Гавазов

Мениджърът на Тотнъм Анж Постекоглу е уверен, че нападателят Доминик Соланке ще подсили неговия отбор.

По-рано през август Тотнъм актуализира трансферния си рекорд, като привлече Соланке от Борнемут за £65 милиона.

Според Постекоглу Тотнъм е направил придобиването с негово одобрение. Анж се надява, че бившият играч на Ливърпул и Челси ще запълни празнината, останала в Спърс миналото лято след напускането на Хари Кейн в Байерн Мюнхен.

"Моята роля във всички трансфери е доста малка – аз просто вземам решението. Аз съм този, който казва "да“ или "не“.

Тези играчи са тук, защото искам да ги имам тук и Дом определено отговаря на това. Мисля, че той бе добър срещу нас миналия сезон, създавайки ни проблеми, които много други нападатели в тази лига може би не са ни създавали. Неговата мобилност бе наистина впечатляваща. Не е тайна, че ние обичаме да пресираме и той има страхотна работна етика и вкарва различни видове голове.

Наистина ми харесва къде е бил в кариерата си. Разбирам хората и техните мотивации – той беше ярък млад играч и беше в големи клубове, където не му се получаваше. И какво трябва да се направи сега? Да помислиш: "Не, никога няма да успея"? Или да се опитате да работите усилено, за да се върнете на това ниво? Той работи изключително, за да стигне до тази позиция и вкара 19 гола във Висшата лига миналата година. Това е постижение, което го върна на голямо ниво. Харесвам този аспект, защото знам, че той има правилната личност.

Контузиите ни костваха много през миналия сезон, но все още чувствах, че най-големият дефицит играчи е в нападението и трябваше да го подобрим. Ричи бе изключителен, но той често бе контузен и трябваше да използваме Сони в предни позиции. Беше на Бренан (Джонсън) първата година в клуба.

В началото на този сезон ще бъде наистина важно за нас да имаме физическа сила напред с Дом и Ричи. Мисля, че нашият отбор изглежда много по-добре със Сони отляво. Това е малко притеснение – търсихме за подсилване в задната третина и мисля, че го получихме благодарение на Дом“, заяви Постекоглу, цитиран от The Guardian.

40