Артета: Искаме повече


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Микел Артета разговаря с журналисти преди началото на кампанията във Висшата лига срещу Уулвърхямптън в събота.

"Да постигнем повече от тези рекорди отново и да спечелим повече точки, това е сигурно“, каза испанецът пред репортери, попитан какво трябва да направи Арсенал този сезон, за да спечели титлата.

"Няма да е достатъчно да покажем нивата от миналия сезон. С нивото, на което се състезаваме и всеки сезон става все по-труден, ще трябва да се подобрим отново, това е сигурно“, допълни Артета.

Арсенал бе в надпреварата за първото място до последния ден на миналия сезон и има силни предпоставки да сложи край на доминацията на Сити този път и да попречи на отбора на Пеп Гуардиола да спечели пета поредна титла.

"От последния ден мисля, че имахме събиране с всички играчи на клуба и играчите ми казаха, че ще го направим, искаме повече, няма да спираме до тук и искаме много повече“, каза Артета.

Новото дефанзивно попълнение Рикардо Калафиори ще бъде на линия за дебюта си срещу Уулвс, докато нидерландският краен защитник Юриен Тимбър също е на разположение за клуба от северен Лондон, след като пропусна почти година поради контузия в коляното. Арсенал обаче ще бъде без защитниците Такехиро Томиясу и Киърън Тиърни.

Мениджърът на Уулвс Гари О'Нийл трябваше да се справи с продажбата на двама играчи през лятото, като крилото Педро Нето отиде в Челси, а защитникът Макс Килман в Уест Хям.

"Знаехме доста рано, че Макс и Педро ще напуснат през този прозорец. Работихме много усилено, за да идентифицираме какво се случва оттам нататък и в момента се работи върху това. Моят фокус е единствено върху играчите, които имам, изграждам и работя, за да извлека максимума от тях и да им дам най-добрата възможност да покажат какви са“.

50