Хау: В по-добра позиция сме от преди


Н. Гавазов

Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау коментира пред журналисти очакванията си от новия сезон.

"Мисля, че определено сме в по-добра позиция от тази, в която бяхме през по-голямата част от миналия сезон", каза Хау на пресконференция по-рано днес преди първия мач на тима от новия сезон във Висшата лига в събота срещу Саутхямптън.

"Вратарят Ник Поуп отново е напълно здрав, но имаме още една тренировка до утрешната среща. Полузащитникът Джо Уилък вече е по-добре. Не бих казал, че е готов на 100%, но тренира добре и със сигурност е на път да се превърне в старото си аз. Няколко други играчи са в доста по-добро физическо състояние от миналата година", продължи мениджърът на Нюкасъл.

Еди Хау обаче няма да може да разчита на нападателя Калъм Уилсън, който претърпя операция, въпреки че мениджърът е уверен, че футболистът скоро ще бъде на разположение.

"Калъм ще се завърне в началния етап на сезона. Вероятно ще му трябват няколко седмици. Ако трябва да съм честен, той иска да натиска по-здраво, но ние просто опитваме да се справим по най-добрия начин със ситуацията", обясни Хау.

Нюкасъл, който завърши седми във Висшата лига през миналия сезон, пропусна да се класира за евротурнирите, но очаква подкрепление в лицето на италианския полузащитник Сандро Тонали, който се завръща след изтърпяно наказание. Тонали ще бъде на разположение от 28 август.

"Той се справя доста добре в този период. Сигурен съм, че е имал някои наистина трудни дни. Тренира добре и е отличен съотборник. Знам колко е концентриран и развълнуван за завръщането си", коментира още Еди Хау.

50