AS: Фабрегас подписва петгодишен договор с Барселона


Н. Гавазов

Според съобщения на испанската преса, Барселона финализира трансфера на Сеск Фабрегас. Както е известно, по-рано мениджърът на Арсенал Асрен Венгер призна, че се надява проточилата се дълго във времето сага най-после да бъде разрешена и помоли изпълнителният директор Иван Газидис да ускори процедурата по сделката, която да бъде завършена преди старта на новия сезон във Висшата лига.

Но днес от „Емирейтс" дойдоха противоречиви съобщения - най-напред се оказа, че французинът е оставил Фабрегас и Насри извън групата за утрешния мач с Нюкасъл, а след тренировката на отбора, която завърши около 13:30 часа българско време обяви, че няма новини около капитана на тима.



Испанският AS съобщава обаче, че Арсенал и Барселона са се разбрали за трансфера на Сеск и днес полузащитникът ще пътува до Испания, където до края на деня трябва да премине медицински прегледи и да подпише петгодишен договор с каталунците.

Презентацията на Фабрегас може да се състои още утре и дори не е изключено да вземе участие в първия мач от Суперкупата на страната срещу Реал Мадрид в неделя.

92