Ливърпул е отворен за продажба на талант


Н. Гавазов

Ливърпул е отворен към възможността да продаде Боби Кларк на Ред Бул Залцбург.

Грандът от Мърсисайд провежда необичаен летен трансферен прозорец, след като не успя да добави нито едно ново лице към отбора си.

Въпреки че се очаква това да се промени своевременно, все по-голям брой играчи напуснаха "Анфийлд", като последният бе Фабио Карвальо, който се премести в Брентфорд.

Тъй като няколко играчи бяха освободени със свободни трансфери, а други бяха изпратени под наем, има достатъчно място в състава и в сметката за заплати.

Въпреки това изглежда, че последното развитие може да накара още един млад играч да напусне гранда от Висшата лига.

Според The ​​Times, Ред Бул Залцбург са упорити в усилията си да подпишат с Кларк през следващите седмици.

Докладът твърди, че Ливърпул преди това е избрал да отхвърли оферта на стойност £8 милиона, като оценката им е определена в региона на £10 милиона.

Твърди се обаче, че австрийците са направили трети подход към халфа, което е ясен знак, че са решени да постигнат сделка над линията.

Има добавена връзка с Ливърпул към сценария със Залцбург, сега управляван от Пеп Лийндерс, който е бивш асистент на Юрген Клоп.

Твърди се, че Ливърпул е готов да позволи на Кларк да премине завинаги към клуба от австрийската Бундеслига, като това ще донесе повече средства за новия мениджър Арне Слот .

Нараняванията на други играчи гарантираха, че Кларк получи много повече време за игра, отколкото би предвидил по време на кампанията 2023-24.

19-годишният играч се включи в 12 случая, като най-забележително изигра последните 48 минути от финала за Купата на Лигата, преди Ливърпул да победи Челси след дузпи.

В момента обаче звездата е значително по-назад в класацията на Слот, тъй като не успя да се включи за първия отбор по време на предсезона.

Навършвайки 20 години преди февруари, Кларк не е задължително да бърза да напусне Ливърпул за постоянно, но футбол за първия отбор през следващия сезон се чувства задължителен за английския национал до 20 години.

62