Слот знае с кой ще започне в опорната зона


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул Арне Слот заяви, че вече знае кой от играчите му ще започне като дефанзивен халф в мача от първия кръг на Висшата лига срещу Ипсуич.

В неделя Ливърпул успя да изиграе два приятелски мача - срещу Севиля и Лас Палмас - като в тях Раян Грейвенберх и Уатару Ендо изиграха ролята на полузащитници.

По време на предсезона Слот също пробва Къртис Джоунс, Алексис Макалистър и Доминик Собослай в опорната зона, така че Арне имаше представа с кого може да започне новия сезон.

"Вариантите, които опитвах, понякога се дължаха на липсата на играчи. Най-често виждахме Вату и Райън в тази зона, а в предишния мач дори Доминик игра малко по-дълбоко.

Имам доста добра представа кой играч е най-подходящ за това според мен. Въпреки това работим с някои играчи само от една седмица. Понякога смятате, че определен играч е най-подходящ да бъде номер 6, но комбинирането му с другите двама може да не проработи.

Не казвам, че тези, които играха сега, ще играят следващата или по-следващата седмица. Постоянно гледаме кой състав ще бъде най-добрият. Днес видяхте сами, но това не означава, че следващата седмица ще бъде същото", заяви Слот.

63