Реал Мадрид планира трансфер на звезда на Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Реал Мадрид планира да привлече защитника на Манчестър Юнайтед Диого Далот по време на трансферния прозорец следващото лято.

Твърди се, че "Лос Бланкос" се готвят да подпишат със заместник на Дани Карвахал през 2025 г., тъй като договорът на 32-годишния играч на "Бернабеу" трябва да изтече в края на следващия сезон.

Карвахал вероятно ще подпише нов договор, но се твърди, че Реал Мадрид планира да привлече дългосрочен заместник на испанския национал.

Според GiveMeSport , клубът на Карло Анчелоти вижда Далот като своя основна цел в тази зона на терена, като Ман Юнайтед изглежда е изправен пред огромна битка да задържи португалския национал.

"Червените дяволи" обаче са в силна позиция, когато става дума за бъдещето на Далот, тъй като бившият младеж на Порто подписа нов договор с "Олд Трафорд" през май 2023 г., като настоящият му договор е до юни 2028 г.

Въпреки това Реал Мадрид е клуб, който трудно може да се откаже, а екипът за набиране и разузнаване на испанския клуб твърди, че са били впечатлени от представянето на Далот.

Съобщава се, че мадридчани гледат на Далот като на идеалния дългосрочен заместник на Карвахал и са уверени, че ще успеят да изкушат португалеца на "Бернабеу".

Далот пристигна в Ман Юнайтед от Порто през юли 2018 г. и е представлявал "Червените дяволи" в 157 пъти във всички състезания, като вкара шест гола и регистрира 10 асистенции в процеса.

Първоначално на защитника му беше трудно да пробие в титулярния състав на манкунианци, прекарвайки кампанията 2020-21 под наем в Милан, но през последните сезони той става все по-силен.

Далот беше обявен за Играч на годината на Ман Юнайтед за кампанията 2023-24, което не бе изненада, като се има предвид представянето му през сезона.

Бранителят постигна три гола и пет асистенции в 50 мача във всички състезания и несъмнено бе един от най-добре представящите се отбори по време на тежка кампания.

Далот също изигра пълни 90 минути в съботния мач за Къмюнити Шийлд и намери вратата в дузпата, която отборът на Ерик тен Хаг загуби със 7-6 от Манчестър Сити.

Ман Юнайтед ще потвърди пристигането на Нусаир Мазрауи от Байерн Мюнхен тази седмица, за да засили опциите си за десен бек, но английският клуб просто не може да си позволи да загуби Далот поради неговото качество и темперамент и той има потенциала да бъде бъдещ капитан на гранда от Висшата лига.

164