Гуардиола похвали Боб и Макати


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола похвали младите си играчи Оскар Боб и Джеймс Макати след победата им за Суперкупата на ФА над Манчестър Юнайтед.

Недостигът на ключови играчи принуди Гуардиола да постави Боб и Макати в стартовия състав за съботното дерби на Манчестър на "Уембли".

И двамата 21-годишни играчи бяха в най-добрия си вид, като Боб дори направи асистенция в предпоследната минута за изравнителния гол на Бернардо Силва, за да изпрати мача в дузпи.

След победата Гуардиола похвали Боб и Макарти, като каза, че Джеймс ще бъде играч на първия отбор през новия сезон, точно като Оскар.

"Те отговарят на нашите стандарти. Познавам ги от дълго време, особено Макати. Гледахме Оскар миналия сезон. Техните съотборници им се доверяват, възхищават им се, могат да разчитат на тях.

Оскар изигра страхотен мач в Щатите. Първите два мача на Маки в САЩ не бяха добри, но той ставаше по-добър с всеки мач и днес бе близо до Макати, който може да бъде.

Той знае как работят нещата тук. Мисля, че времето му в Шефилд Юнайтед му помогна да разбере колко труден може да бъде футболът. Трудно е да се печелят точки. Това му помогна много.

Макати има способността да играе в тесни пространства. Ето защо казах на Чики (Бегиристайн, спортен директор) да не го изпраща под наем. Имаме нужда от него", заяви Гуардиола, цитиран от официалния сайт на Сити.

50