Трансферни новини за 11.08


Н. Гавазов

Капитанът на Арсенал Сеск Фабрегас е на прага на преминаването си в Барселона, като по този начин една от най-дългите трансферни саги през последните години е на път да приключи. Ударът обаче ще бъде двоен за „артилеристите", защото Самир Насри почти сигурно ще защитава от следващия сезон цветовете на Манчестър Сити. Ливърпул се подсили със защитник, Суонзи регистрира шесто ново попълнение през това лято, а КПР привлече бразилски защитник. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Болтън направи официално предложение в размер на 4 милиона паунда за покупката на френския нападател на Ливърпул Давид Н'Гог.

- Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер потвърди, че очаква в най-скоро време да бъде разрешен въпроса с капитана на отбора Сеск Фабрегас и иска това да стане до началото на новия сезон във Висшата лига на Англия. Френският специалист обаче отказа да потвърди, дали полузащитника ще премине в каталунския гранд.

- В същото време немското издание Kicker цитира думите на Венгер за това, че в неговите планове не влиза покупката на централен защитник.

- Сток Сити започна преговори с полузащитника на Нюкасъл Джоуи Бартън и е твърде вероятно скоро 28-годишният футболист да стане част от отбора на Тони Пюлис, съобщава новината в днешния си брой The Mirror. Според информацията, мениджърът на "грънчарите" вече е осъществил контакт с агента на скандалния играч и двете страни са обсъдили условията, при които полузащитникът би се съгласили да дойде на „Британия Стейдиъм".

- Новият член на Висшата лига на Англия Куинс Парк Рейнджърс потвърди на официалния си сайт, че е осъществил трансфера на бразилския защитник Бруно Пероне, но все още очаква разрешителното за работа на футболиста. 24-годишният играч, който може да играе и като халф е подписал едногодишен договор с лондончани, след като прекара месец с отбора и участваше в заниманията, които бяха част от подготовката за новия сезон, включително взе участие в няколко мача.

- Левият защитник на Нюкасъл Хосе Енрике се очаква по-късно днес да премине задължителните медицински прегледи в Ливърпул, след като преди обед двата клуба се споразумяха относно цената на трансфера на играча. Според Sky Sports, „червените" са отправили оферта от 6 милиона паунда за 25-годишния испанец, чиято сага през това лято наближава своята кулминация, след като шефовете на „свраките" приеха предложението.

- Блекбърн официално потвърди продажбата на 23-годишния хърватски нападател Никола Калинич в Днепър. Сумата по сделката не се съобщава.

- Наставникът на Суонзи Брендън Роджърс потвърди, че може да бъде направен опит за привличането на капитана на Мидълзбро Матю Бейтс.

- 27-годишният вратар на Утрехт и националния отбор на Холандия Мишел Ворм премина в английския Суонзи Сити, съобщи новината Sky Sports. Според информацията, договорът на футболиста с новия член на Висшата лига на Англия е разчетен за три години, а за неговия трансфер Утрехт е получил 1,5 милиона паунда. Ворм е шестото ново попълнение за клуба от „Либърти Стейдиъм" и може да направи своя дебют за новия си клуб още в понеделник срещу Манчестър Сити.

- 25-годишният испански нападател на Нюкасъл Хиско, ще бъде отправен за трети пореден сезон под наем, но този път в Депортиво Ла Коруня.

- Наставникът на Уигън Роберто Мартинес потвърди трансфера на 19-годишния нападател на френския Страсбург Нуа Дико.

- Старши-треньорът на холандския ПСВ Фред Рутен опроверга съобщенията, че 23-годишния защитник Ерик Питерс е играч на Нюкасъл. Специалистът дори заяви, че до този момент няма никакви предложения за играча.

- 25-годишният костарикански нападател на Твенте Брайан Руис, от който се интересува Тотнъм, заяви, че желае да продължи кариерата си на Острова.

- Героят в снощния мач между Италия и Испания - Алберто Акуилани заяви, че ще е щастлив, ако остане в Ливърпул.

- Стив Брус потвърди, че е заинтересован от привличането на хърватския полузащитник на Тотнъм Нико Кранчар.

- Арсен Венгер вече има вариант за заместник на напускащия в посока Барселона Сеск Фабрегас. Според информация на френския L'Equipe, мениджърът на „артилеристите" е заинтересован от услугите на атакуващия полузащитник на Шахтьор Донецк и националния отбор на Бразилия Жадсон. 27-годишният бразилец е впечатлил френския специалист с изявите си, а допълнителен плюс е сравнително ниската му цена от 10 милиона евро.

- Болтън потвърди, че започва преговори за Шон Райт-Филипс и Филипс. Крилото на Манчестър Сити знае добре, че ще има малко шансове за изява и за това мениджърът Роберто Манчини няма да попречи на трансфера. Заплатата на футболиста е около 70 000 паунда на седмица и това може да се окаже единствената пречка за преминаването му. Въпреки това, Оуен Койл признава, че силно желае да има Шон Райт-Филипс в отбора.

- Сделката по преминаването на нападателят на Андерлехт Ромелу Лукаку в Челси се отлага за неопределено време, съобщава новината BBC Sport. Както е известно, по-рано медиите на Острова съобщиха, че трансферът на играча, за когото лондончани ще заплатят 18 милиона паунда трябваше да приключи до края на тази седмица, но по всичко изглежда, че нещата са се променили и това няма да се случи.

 

96