В Англия забраниха на играчите да наобикалят реферите


Н. Гавазов

Главният изпълнителен директор на Висшата лига на Англия Ричард Скудамор разкри, че е издадена нова директива, която осигурява на реферите по-голяма защита и уважение през новия сезон. На среща в четвъртък сутринта, на която бе даден официално старта на новия сезон в най-силното първенство на планетата, футболният чиновник подчерта, че целта на новите указания са да намалят инцидентите с несъгласие по отношение на длъжностните лица от страна на играчи и треньори.

Според новата директива, на играчите се забранява да наобикалят реферите по време и след двубоите от първенството, както и критиките към арбитрите в интервюта след срещите.

Това решение на ръководството на Висшата лига бе веднага приветствано от мениджъра на УБА Рой Ходжсън.

„Съдиите са неразделна част от нашата игра и ние сме няколко пъти по-малко мили с тях, отколкото трябва да бъдем. Всички правим грешки - мениджъри, играчи и рефери. Но никога не бива да даваме плод на нашите емоции и трябва да се уважаваме един друг. Тази инициатива е наистина важна и трябва да стимулира футболистите да спрат да виждат в съдията някакъв вид полицай, а да гледат на него като човек, който трябва да си върши работата", заяви мениджърът на УБА Рой Ходжсън.

 

95