Защитник на Ливърпул е готов за ново предизвикателство


Н. Гавазов

Защитникът на Ливърпул Джо Гомес е готов за ново предизвикателство след трансферен интерес от Нюкасъл Юнайтед .

27-годишният играч бе ключова фигура по време на деветгодишното управление на Юрген Клоп на "Анфийлд", но германецът се оттегли от задълженията си в клуба.

Гомес се включи в 32 мача от Висшата лига за Ливърпул през миналия сезон, започвайки в 17 от тях, давайки една асистенция от задната линия през цялата кампания в лигата.

Благодарение на гъвкавостта си да работи на редица позиции, защитникът получи място в отбора на Англия за Евро 2024 от Гарет Саутгейт.

Джон Стоунс, Марк Гуехи и Езри Конса бяха предпочитани пред Гомес като централен защитник, като играчът на Ливърпул участва само в приятелски сблъсъци срещу Босна Херцеговина и Исландия в началото на юни.

Според Daily Mail деветгодишният престой на Гомес на "Анфийлд" може да наближава края си преди затварянето на летния трансферен прозорец през 2024 г.

Докладът твърди, че централният защитник в момента е отворен да проучи ново предизвикателство другаде след почти десетилетие в мърсисайдския клуб.

Разбираемо е, че Гомес иска да си осигури редовен футбол в първия отбор, като защитникът вероятно навлиза в пиковите години на професионалната си кариера.

Потенциален трансфер в Нюкасъл се провали през юни, като английският национал беше използван в сделка, включваща трансфер на Антъни Гордън в Ливърпул от "Сейнт Джеймсис Парк".

Въпреки това, след продажбата на Янкуба Минтех от "свраките " на Брайтън, североизточният клуб вече не бе задължен да набира средства чрез продажба на Гордън към "червените".

След напускането на легендарния треньор Клоп и пристигането на Арне Слот от Фейенорд, Гомес може да има шанса да се утвърди като първи централен защитник.

Като се има предвид това, Върджил ван Дайк е автоматичен избор за "червените" и появата на Джарел Куанса също тласна 27-годишния играч по-надолу в класацията.

По-добри новини за игровото време на Гомес пристигат под формата на напускането на Жоел Матип, като камерунецът напусна след изтичането на договора си.

Друго име в битката за титулярно място този сезон е Сеп ван ден Берг , който привлече интерес от цяла Европа следвпечатляващ престой под наем в Майнц 05 през миналия сезон.

95