Арсенал се изправя срещу Ливърпул и Тотнъм в битка за нападател?


Н. Гавазов

Ливърпул и Тотнъм са готови да създадат конкуренция на Арсенал за подписа на нападателя на Спортинг Лисабон Виктор Гьокереш, съобщава Football Insider.

Шведският национал се радваше на впечатляващ престой от две години и половина в отбора от Чемпиъншип Ковънтри Сити, преди да си осигури трансфер в Спортинг Лисабон в сделка на стойност около £20 милиона.

Гьокереш бе на радара на няколко големи клуба в цяла Европа това лято след сензационен първи сезон в Примейра Лига.

В 50 мача във всички състезания през миналия сезон, 26-годишният футболист намери вратата 43 пъти, като същевременно направи 12 асистенции.

Говори се, че "артилеристите", които активно търсят нов централен нападател, са фаворитите за нападателя на Спортинг, но според британски източници, те може да се сблъскат с ожесточена конкуренция, за да осигурят подписа на шведа.

Според Football Insider отборът на Анж Постекоглу е влязъл в надпреварата за 26-годишния играч, тъй като Спърс се стремят да засилят атаката си преди новия сезон.

След преместването на Хари Кейн в Байерн Мюнхен миналото лято, "шпорите" все още не са намерили директен заместник за него като специален номер девет, като Йин мин Сом и Ришарлисон основно изпълняваха тази роля през по-голямата част от миналия сезон.

Докладът също така посочва, че и Ливърпул, и Челси се интересуват от нападателя, който се очаква да струва около £86 милиона.

Въпреки новото развитие, Гьокереш все още е на радара на "артилеристите" и се разбира, че клубът на Микел Артета планира да тества водата с оферта от около £55 милиона за нападателя през следващите дни.

Настоящото нападателно дуо на Арсенал Габриел Жезуш и Еди Нкетия отбелязаха общо девет гола през миналия сезон, а последният бе свързван с напускане на стадион "Емирейтс" това лято

"Артилеристите" имаха доста спокоен трансферен прозорец досега, като единственият им потвърден бизнес бе трансферът на Давид Рая от Брентфорд.

Докато феновете на Арсенал ще се надяват на повече пристигащи преди затварянето на трансферния прозорец, Артета подчерта, че основният му фокус е върху развитието на настоящия му отбор от играчи.

В интервю преди предсезонния им мач срещу Манчестър Юнайтед в Съединените щати, босът на Арсенал каза: "Пълният фокус е върху опитите да подобрим тези момчета и да извличаме най-доброто от тях постоянно, така че да могат да се представят на всеки три дни в ниво, което искаме. Знаем, че имаме определени части в състава, които бихме искали да подобрим, но това се диктува от пазара".

110