Невил: Ливърпул трябва да почака още за титла


Н. Гавазов

Легендата на Манчестър Юнайтед и настоящ коментатор на Sky Sports - Гари Невил, изрази своите съмнения относно това, че историческия съперник на „червените дяволи" - Ливърпул, ще е в състояние да се бори за титлата през този сезон. Както е известно, клубът от „Анфийлд" не е познавал вкуса на славата от 1990 година насам и на всичкото отгоре трябваше да стане свидетел на това, как Юнайтед го изпревари по брой на спечелените титли в Англия.

Откакто се завърна като мениджър на Ливърпул, Кени Далглиш привлече в отбора Анди Керъл, Луис Суарес, Чарли Адам и Джордан Хендерсън и по такъв начин подсили тима, който смята да отправи сериозно предизвикателство за спечелването на Висшата лига през новия сезон.

Невил, който спечели осем титли по време на 20-годишната си кариера на „Олд Трафорд" похвали влиянието на шотландеца върху развитието и представянето на отбора, но смята също така, че в Ливърпул трябва да почакат още много време за слава.

Ливърпул са достигнали до онзи момент, в който клуба се нуждае отчаяно от титла. Ако се върнем назад и погледнем откога не са побеждавали, става ясно, че те наистина я искат силно. То е същото да очакваш гол, който не пада - това си е истинско предизвикателство. Може да видите, че Кени Далглиш работи успешно в тази насока и върна идентичността на клуба. Дали могат да спечелят обаче Висшата лига? Аз не съм сигурен, че това би могло да се случи през този сезон. Реалността е такава, че през последните пет години най-добрите отбори са Юнайтед и Челси. Сити със сигурност ще заяви своите претенции, но основен претендент ще бъде Челси", заяви Невил.

 

68