Реал Мадрид се опитва да провали трансфера на Де Лигт в Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Реал Мадрид се опитва да провали сделката на Манчестър Юнайтед за Матайс де Лигт, докато "червените дяволи" се борят да постигнат споразумение с Байерн Мюнхен относно таксата за играча.

Под ръководството на Сър Джим Ратклиф "червените дяволи" постигат солиден напредък с летния трансферен бизнес, след като вече осигуриха две значителни покупки този месец.

Първата бе пристигането на Джошуа Зиркзее от Болоня, докато втората е тази на френския централен защитник Лени Йоро, който беше привлечен от страната на Лига 1 Лил.

Йоро, по-специално, бе на радара на няколко клуба в цяла Европа, включително "лос лланкос", за които се смяташе, че са фаворитите да си осигурят услугите на високооценения тийнейджър.

Въпреки това, след като загуби битката за трансфера на 18-годишния играч, изглежда, че клубът на Карло Анчелоти сега търси да съперничи на "червените дяволи" за подписа на друг централен защитник.

В продължение на седмици широко разпространени съобщения сочат, че Де Лигт е уредил личните си отношения с Манчестър Юнайтед, очаквайки трансфер през лятото, който холандският национал няма търпение да завърши.

Съобщава се, че клубът на Ерик тен Хаг е направил оферта от £29 милиона за холандския централен халф, която Байерн е отхвърлила, като баварците са искали около £42 милиона за 24-годишния играч.

Докато преговорите все още продължават между Юнайтед и Байерн, Football 365 съобщава, че Реал Мадрид вече е влязъл в надпреварата за подписа на Де Лигт това лято като алтернатива на Йоро.

Докладът добавя, че президентът на мадридчани Флорентино Перес е готов да даде 34 милиона паунда, за да подпише с централния защитник на Байерн Мюнхен, което е същата сума, която той бе готов да плати за Йоро.

Трябва да се отбележи, че сумата, предложена от президента на Мадрид, е с около 5 милиона паунда повече от офертата на "червените дяволи" за холандския национал и цели да преговорите между манкунианци и германци, но все пак е около 8 милиона паунда по-малко от исканата от баварците цена.

Ако клубът от Бундеслигата отхвърли офертата на Реал Мадрид, няма да е голяма изненада, ако грандът от Ла Лига преразгледат офертата си, докато Юнайтед може да се наложи да продаде един или повече от съществуващите си играчи, за да увеличи първоначалната си оферта.

Смята се, че Де Лигт няма търпение да напусне "Алианц Арена"  това лято, след като изпадна в класацията зад Ким Мин-Джае и Ерик Дайър.

Холандският национал записа само 22 изяви в Бундеслигата през миналия сезон, включително 16 титуляри, като натрупа общо 1387 минути игрово време.

Той участва в 31 от 34-те мача в печелившата кампания на Байерн за лигата 2022-23, след преминаването му от Ювентус за £56 милиона в началото на същия сезон.

Де Лигт работи с Тен Хаг по време на престоя си в Аякс и сегашният му договор с германския гигант изтича едва през лятото на 2027 г.

126