Ман Сити е бил разтърсен от желанието на Алварес да напусне


Н. Гавазов

Манчестър Сити е бил разтърсен от молбата на Хулиан Алварес да напусне клуба това лято, съобщава El Chiringuito.

24-годишният играч премина в Манчестър Сити през лятото на 2022 г. само за £14 милиона, след като в началото на кариерата си играеше за Ривър Плейт и оттогава се оказа безценен актив в първия отбор под ръководството на мениджъра Пеп Гуардиола.

Алварес е допринесъл с 36 гола и 18 асистенции в 103 мача за "гражданите" във всички състезания, като записа 19 гола и 13 асистенции в 54 мача през миналия сезон и вече е спечелил шест трофея с клуба, включително две титли от Висшата лига на Англия.

Алварес обаче трябваше да играе предимно втора цигулка след водещия стрелец Ерлинг Холанд , или да гледа като резерва, или да играе зад норвежкия нападател в по-голяма дълбочина на атаката.

По-рано бе съобщено, че победителят от Световната купа 2022 с Аржентина не е доволен от сегашната си роля в първия отбор на стадион "Етихад" и има желание да играе по-редовно като централен нападател.

Алварес иска да напусне Ман Сити, след като отхвърли предложението за договор

Алварес все още има оставащи четири години от договора си с Ман Сити, но спекулациите за дългосрочно бъдеще в клуба се появиха през последните седмици на фона на интерес от страна на редица топ европейски клубове.

Според El Chiringuito, Алварес е отхвърлил нов договор, предложен му от Ман Сити в края на миналия сезон.

Твърди се, че гражданите са предложили подобрени условия на нападателя заедно с едногодишно удължаване на съществуващия му договор, което ще го държи обвързан с "Етихад" до юни 2029 г.

Алварес обаче е информирал клуба, че иска да напусне това лято и е поискал от шампионите във Висшата лига да определят "логична“ цена за потенциалните ухажори.

Докладът идва само месец след като Алварес заяви, че се чувства "удобно и е щастлив в Сити“ и "ще видим какво ще се случи“ през лятото.

Ще позволи ли Ман Сити на Алварес да напусне?

По-рано бе съобщено, че Ман Сити оценява Алварес на около 80 милиона евро (£67,2 милиона), но те ще отхвърлят всякакви оферти за нападателя това лято на фона на продължаващия интерес от редица клубове, включително Челси.

Пари Сен Жермен и Атлетико Мадрид също се кредитират с интерес, докато Барселона се смята, че са дългогодишни почитатели на южноамериканеца, като президентът Жоан Лапорта каза, че "мечтае“ да подпише с него и Холанд в бъдеще.

В момента Алварес отсъства, изпълнявайки международно задължение с Аржентина, която се подготвя за финала на Копа Америка 2024 срещу Колумбия в понеделник.

469