Трансферни новини за 08.08


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер успя да осъществи третото си лятно попълнение, привличайки на „Емирейтс" полузащитника Алекс Окслед-Чембърлейн. Но неволите за френският специалист продължават - късно тази вечер, в медийното пространство се появи информацията, че Самир Насри е съгласувал личните си условия с Манчестър Сити и в скоро време ще премине на „Етихад Стейдиъм". Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- По непотвърдена информация, 24-годишният полузащитник на Арсенал Самир Насри е съгласувал личните си условия с Манчестър Сити, където ще получава по 185 000 паунда на седмица.

- Тотнъм активизира усилията си, за да си осигури услугите на полузащитника на Реал Мадрид Ласана Диара.

- УБА е близо до осъществяване на трансфер на 24-годишния нападател на Рединг и националния отбор на Ирландия Шейн Лонг. Предполага се, че сделката ще стърува на Рой Ходжсън около 7 милиона паунда, което ще бъде трансферен рекорд за клуба.

- Наставникът на Болтън Оуен Койл потвърди, че има намерение до края на август да усили атакуващата линия на отбора. Сред потенциалните цели на клуба от „Рийбок Стейдиъм" е френският нападател на Ливърпул Давид Н'Гог.

- Суонзи Сити ще предприеме амбициозен опит да подпише с 33-годишният нападател Давид Трезеге, който в настоящия момент е с права на свободен агент.

- Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер осъществи своето трето попълнение през това лято, осигурявайки си услугите на свързвания с голямо бъдеще полузащитник Алекс Окслед - Чембърлейн. Привличането на играча, който през следващата седмица ще навърши 18 години, струва на „артилеристите" 12 милиона паунда, а с допълнителните бонуси, тази сума може да достигне до 15 милиона.

- Нападателят на националния отбор на Белгия Ромелу Лукаку пристигна в понеделник преди обед на гара „Сейнт Панкрас" в Лондон, за да премине необходимите медицински прегледи в Челси. Както е известно, през уикенда „сините" постигнаха споразумение с 18-годишният футболист на Андерлехт и се очаква в следващите часове играчът да подпише официален договор с клуба от „Стамфорд Бридж".

- 24-годишният вратар на Манчестър Сити Джо Харт постави официално подписа си под нов, петгодишен договор, потвърдиха новината от „Етихад Стейдиъм". Тази информация не е изненадваща и за нея бе съобщено още миналата седмица, но ръководството на „гражданите" реши да изчака финала за Суперкупата на Англия срещу градският съперник Манчестър Юнайтед, който Сити загуби драматично с 2:3 и по такъв начин пропусна да спечели първия трофей от новия сезон.

- Засега Хосе Енрике не е продължил договора си с Нюкасъл и по този начин все още не e изключено преминаването на футболиста в Ливърпул, който от известно време насам проявява интерес към защитника. Все пак мениджърът на Свраките Алан Пардю е уверен, че ще задържи испанския състезател в своя тим.

"Продължавам да вярвам, че Енрике ще остане в Нюкасъл. Той играе отлично по време на подготовката и показва защо го искам в отбора си", каза мениджърът.

- Нападателят на Тотнъм Питър Крауч поиска Лука Модрич да остане на „Уейт Харт Лейн", въпреки силният интерес на Челси към хърватският национал през това лято, съобщава авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. Както е известно, собственикът на „шпорите" Даниел Леви отхвърли всички досегашни оферти за звездата си, но въпреки това, според спекулациите в пресата „сините" не са се отказали и съвсем скоро се очаква клубът от „Стамфорд Бридж" да предложи 30 милиона за Модрич.

 

172