Официално: Арсенал подписа със 17-годишен талант


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер осъществи своето трето попълнение през това лято, осигурявайки си услугите на свързвания с големо бъдеще полузащитник Алекс Окслед - Чембърлейн. Привличането на играча, който през следващата седмица ще навърши 18 години, струва на „артилеристите" 12 милиона паунда, а с допълнителните бонуси, тази сума може да достигне до 15 милиона.

Със самият футболист е подписан „дългосрочен" договор, продължителността на който не се съобщава.

Както е известно, Арсенал се опита да привлече играча на младежкия национален отбор на Англия още през януари, но Алекс откза да премине, „заради доброто на своята кариера", както заяви тогава. От неговите услуги се интересуваше също така Юнайтед, но младежът предпочете да продължи кариерата си на „Емирейтс".

„Аз много се радвам да се присъединя към Арсенал", заяви Чембърлейн, който има на сметката си 10 гола в 41 мача.

„Тук има един голям мениджър в лицето на Арсен Венгер, играчи на топ-равнище и привлекателен футбол. Това са факторите, които ме накараха да избера Арсенал", допълва полузащитникът.

Алекс Окслейд-Чембърлейн е вторият за последните години възпитаник на знаменитата академия „Саутхямптън", който решава да дойде на „Емирейтс" - по-рано, това направи Тео Уолкът, който в момента се явява един от ключовите играчи в тима на Венгер.

 

119