Ман Юнайтед научи цената на Алварес


Н. Гавазов

Манчестър Юнайтед разбра исканата цена на Едсон Алварес от Уест Хям Юнайтед, след като направи запитване за полузащитника.

Алварес се присъедини към "чуковете" миналото лято от Аякс за £34 милиона и оттогава се превърна в любимец на феновете на Лондонския стадион.

26-годишният футболист записа общо 42 мача за Уест Хем във всички турнири през миналия сезон, включително 28 титуляри във Висшата лига и още шест в Лига Европа.

Алварес има още четири години до края на договора си с "чуковете" и се очаква той да бъде ключова фигура в плановете на първия отбор на новия мениджър Хулен Лопетеги занапред.

Въпреки това, спекулации за бъдещето на Алварес се появиха през последните седмици на фона на интерес от няколко от елитните европейски клубове, включително Ман Юнайтед.

Според журналиста на Sky Deutschland Флориан Плетенберг Ман Юнайтед е направил запитване за Алварес през последните няколко дни и е "събрал информация за цифрите“, необходими за предложен трансфер.

Плетенберг твърди, че мениджърът на "червените дяволи" Ерик тен Хаг има високо мнение за Алварес и въпреки че Уест Хем не са склонни да се разделят с мексиканския национал това лято, той не се смята за "непродаем“.

При сегашното състояние на нещата Уест Хем все още не е получил парични предложения за Алварес, който се оценява между 60 милиона евро (50,7 милиона паунда) и 80 милиона евро (67,6 милиона паунда).

Интересът на Ман Юнайтед към Алварес идва в момент, когато се смята, че полузащитникът Каземиро е изправен пред несигурно бъдеще на "Олд Трафорд".

Скорошен доклад твърди, че "червените дяволи" са "почти сигурни“, че свързаният със Саудитска Арабия Каземиро ще напусне клуба това лято и са идентифицирали Алварес като потенциален заместник.

Остава неизвестно дали Алварес би се заинтересувал да се присъедини към Манчестър Юнайтед, но в момента халфът е фокусиран върху представянето на Мексико на Копа Америка през 2024 г.

Говорейки пред репортери, цитиран от Metro , за клубното си бъдеще преди откриването на Копа Америка в Мексико в събота, Алварес каза: "Мога само да ви кажа, че съм фокусиран върху това, което трябва да направя.

Знам, че Копа Америка е много важен турнир, където очите на света са основно тук. По-късно ще има време да видим какво има или какво няма".

Алварес не е единственият халф в радара на Ман Юнайтед, тъй като се смята, че те проявяват силен интерес към 19-годишния Жоао Невеш, който според съобщенията е отхвърлил оферта за договор от настоящия клуб Бенфика.

Тен Хаг заяви по-рано този месец, че иска да привлече нов централен халф, както и нов централен защитник и нападател по време на трансферния прозорец това лято.

541