Шейх Мансур уговаря Гуардиола да подпише нов договор


Н. Гавазов

Собственикът на Манчестър Сити Шейх Мансур лично полага големи усилия да задържи мениджъра Пеп Гуардиола в своя клуб.

Гуардиола посети Абу Даби, където се срещна с шейх Мансур и президента на Сити Халдун Ал Мубарак. Хосеп донесе със себе си рекордна четвърта поредна титла.

Още преди тази среща клубните шефове на "Етихад" имаха усещането, че Гуардиола сериозно обмисля да напусне следващото лято, когато изтича договорът на Хосеп.

Според Daily Mirror шейх Мансур и неговите сътрудници няма да пуснат Гуардиола без бой. Сити е готов да се бори, за да убеди Хосеп да подпише нов договор.

И въпреки че решението на Гуардиола няма да бъде мотивирано от пари, Сити все още е готов да предложи на Хосеп увеличение на текущата му заплата от £20 милиона на година.

Фактор, който може да помогне на Сити да задържи Гуардиола е Световното клубно първенство, в което Сити ще участва през следващото лято според новия формат.

Настоящият договор на Гуардиола изтича на 30 юни, само две седмици преди финала на Световното клубно първенство на ФИФА. Говорим за турнир на ФИФА с награден фонд от 2.1 милиарда паунда.

Фактор, който може да възпре Гуардиола, са обвиненията на Висшата лига за 115 нарушения на правилата за финансов феърплей. Присъда за Сити се очаква следващия сезон.

160